L’ICS rep 52 nous residents a l’Hospital Joan XXIII i a l’Atenció Primària del Camp de Tarragona

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha realitzat, avui divendres 26 de maig, els actes de benvinguda dels 52 nous residents que s’incorporen per realitzar la seva formació a l’Hospital Joan XXIII, a l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona i a altres hospitals del territori.

El cap d’estudis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Cristóbal Añez, i la coordinadora de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, Cruzma Fuentes, acompanyats pel director de l’hospital, Albert Pons, i pel director de l’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, han rebut els 52 nous residents que s’incorporen enguany, 33 per a especialitats hospitalàries i 19 per a l’especialitat de medicina de família.

Els 33 nous residents de les diferents especialitats hospitalàries es reparteixen de la següent manera: al·lergologia (1 resident), anàlisis clínics (1), anatomia patològica (1), anestesiologia i reanimació (3), angiologia i cirurgia vascular (1), aparell digestiu (1), cardiologia (2), cirurgia general i de l’aparell digestiu (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (2), infermeria obstetroginecològica (3), farmàcia hospitalària (1), hematologia i hemoteràpia (1), medicina física i rehabilitació (1), medicina intensiva (2), medicina interna (3), nefrologia (1), obstetrícia i ginecologia (1), oftalmologia (1), otorinolaringologia (1), pediatria (3), radiodiagnòstic (1) i urologia (1 resident).

En referència als 19 residents de l’especialitat de medicina familiar i comunitària, 12 completaran la seva formació a l’Hospital Universitari Joan XXIII, 5 al Pius Hospital de Valls i 2 a l’Hospital de la Xarxa Santa Tecla. Aquests 19 residents passaran després pels Equips d’Atenció Primària de Reus 1 (3 residents), Reus 2 (3), Reus 4 (3), Torreforta (3), Salou (3) i Valls (4).

Llarga trajectòria

L’Hospital Universitari Joan XXIII té una llarga trajectòria docent que es remunta a l’any 1973, quan es va integrar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum, introduint progressivament aquesta formació a les diferents especialitats. Per aquesta raó, actualment oferta places de formació en la majoria d’especialitats. L’historial docent és, per tant, ampli i de gran experiència, ja que són 43 promocions les que s’han format en el centre, tant de metges, biòlegs, farmacèutics o químics. A més, des de l’any 1994, l’hospital va iniciar la formació de la primera promoció de llevadores residents (LLIRS), depenent de la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya, adscrita a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.http://ics.gencat.cat/ca/detall/noticia/gt_tarragona_benvinguda_residents.html

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*