Els «pegats» de Salut a l’Taulí són insuficients, les emergències «segueixen col·lapsades»

HospitalUniversitariParcTauli

PARC TAULÍ / MOISÈS B. MARTÍNEZ

La Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT) han assegurat en un comunicat que les urgències «segueixen saturades», tot i els petits canvis introduïts després que el febrer passat es manifestessin més d’un miler de persones per reclamar actuacions .

Els professionals sanitaris han criticat que els grups de treball interdisciplinar, creats amb la finalitat d’incorporar millores, han servit per posar «pegats» a la situació, detallant que s’ha actuat en mesures d’atenció i seguretat que s’implementen quan un box es dobla , una situació que no obstant això han lamentat no hauria donar-se.

Així mateix han valorat negativament altres dos canvis estructurals, d’una banda, la destitució de la directora d’urgències, que, com han remarcat, no ha servit per res, pel fet que les urgències segueix saturades amb «col·lapses i excepcionalment adequada per a la demanda que rep «.

Per aquesta raó, han apuntat que es tracta d’un problema de «infraestructura» i no de direcció.

L’altre canvi suggerit per aquest grup interdisciplinari, l’augment d’una desena de llits del nivell 2 per estiu, «la direcció va marejant la perdiu», han retret des de la PATT i han expressat desconeixement sobre la seva posada en marxa i moment, una mesura que han subratllat ajudaria a pal·liar la situació.

PROBLEMES CONTINUS

Els professionals del Parc Taulí fa mesos que denuncien la manca de previsions i l’escassetat de recursos amb què compta el centre, en part, a causa de la gestió del Departament de Salut, liderat per Toni Comín, que mira a una altra banda o es limita a posar pegats.

Fa poc més de dues setmanes els membres de la PATT també van enviar una carta a una desena d’ajuntaments demanant que es reuneixin per fer un seguiment de les problemàtiques de les urgències del Taulí, però també de la resta de serveis, ja que és tot l’hospital qui està en perill a causa del oblit i les retallades per part de les administracions.

Aquesta petició als alcaldes prové del decret aprovat fa un any per la Generalitat de Catalunya per oferir, en principi, una millor atenció a diversos equipaments. Però de poc ha servit. Els treballadors del Taulí asseguren que la taula d’alcaldes es va reunir una vegada a finals de l’any passat i només van assistir quatre de la desena de convocats.

http://www.catalunyapress.cat/texto-diario/mostrar/742057/els-pegats-salut-ltauli-insuficients-emergncies-segueixen-collapsades

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*