Rebel·lió contra Comín pel «coma induït» dels ambulatoris catalans

CominyJunquerasenelHospitaldeSantPau

Un manifest impulsat pel centre d’atenció primària (CAP) Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat (Barcelona) ha aconseguit, de moment, gairebé 3.000 signatures a través de la plataforma ‘Change.org ‘, per reclamar millores en els ambulatoris catalans, que veuen en «coma induït», segons la petició adreçada al conseller de Salut, Toni Comín.

El document, que porta per títol ‘ La necessària rebel·lió dels metges ‘ (aquí la carta enviada, el document complet el pots consultar al final de la notícia), alerta del «progressiu deteriorament» que pateix la sanitat pública des de l’inici de la crisi, i lamenta que l’atenció primària segueixi sent la raspa del sistema sanitari.

L’escrit posa el focus sobre els escassos recursos dels ambulatoris, el que suposa una falta de respecte per als professionals, i sobre la població fràgil i envellida, l’atur, l’emigració i la precària situació social econòmica, fet que «dificulta la cobertura de les necessitats que creixen dia a dia «.

Relata la sobrecàrrega assistencial, les llistes d’espera, l’excés de treball burocràtic, la medicalització de la vida quotidiana, el ‘hospitalcentrisme’, la desmotivació del personal sanitari i de suport, la història clínica més orientada a la gestió que a la clínica, i les retribucions insuficients.

També carrega contra la «nul·la» cobertura d’absències, la manca de realisme i consens en la direcció per objectius, la penalització de la malaltia –bajas laborals– i la falta d’interès polític a millorar l’atenció primària.

Així, considera que l’estat de la sanitat pública –i especialment de l’atenció primària– «ha passat de ser greu a estar en coma induït», a més de titllar de patètica la situació dels metges i infermeres joves, després de l’esforç que han fet per formar-se i la responsabilitat que tenen.

 

Amb tot, avisa que «la salut dels metges i infermeres es veurà greument afectada si no es prenen mesures», ja que les condicions de treball són d’alt risc.

Aquí pots llegir el document complet ‘ La necessària rebel·lió dels metges ‘.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*