Els treballadors de l’Hospital de Reus denuncien que l’empresa vol aplicar les «retallades més grans de la història de la sanitat»

Sant joan reus

El comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus ha anunciat mobilitzacions després de la reunió d’aquest divendres amb la direcció del centre.

Els treballadors denuncien que en hospital es pretenen aplicar les «retallades més grans de la història de la sanitat». A través d’un comunicat, la plantilla lamenta la mala gestió que aboca a la ruïna del centre hospitalari.

I és que la direcció ha anunciat que els treballadors no cobraran les retribucions variables en funció dels objectius (DPO) que els deuen dels anys 2015 i 2016.

Però aquesta és només una de les mesures dràstiques que la direcció del Sant Joan va a prendre en els pròxims dies. També es congelaran els complements salarials com a antiguitat, plus de permanència o carreres, per tal de procedir a un despenjament de l’actual conveni col·lectiu.

El conveni va ser prorrogat el passat 31 de desembre i les parts estan negociant un de nou. L’Hospital de Reus, a diferència dels consorcis sanitaris com el de Terrassa o Sabadell, té un conveni propi.

Durant la reunió, la direcció ha assenyalat que el dèficit al tancament del 2016 és de 8,4 milions d’euros.

Les mobilitzacions per part dels treballadors de l’Hospital Sant Joan comencen aquest dilluns, quan se celebra el consell d’administració de la societat municipal.

La segona manifestació serà el divendres a la plaça Mercadal. A més, en els propers dies presentaran una demanda per l’impagament de les DPO.

http://www.catalunyapress.cat/texto-diario/mostrar/706913/els-treballadors-lhospital-reus-denuncien-lempresa-vol-aplicar-retallades-mes-grans-histria-sanitat

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*