Spanish Basque Catalan Galician

Públic i de qualitat

Opinió
Vivim en uns temps en els que el discurs imperant ens imposa determinats mantres que la ciutadania abraça com a veritats incontestables. Una d’aquestes “veritats” és la ineficiència del sector públic i la necessitat de reduir la quantitat de treballadors i treballadores públiques que existeix actualment.
Res més allunyat de la veritat. L’ocupació del percentatge de treballadors en el sector públic a l’estat espanyol és de les més baixes de tota la Unió Europea, i Catalunya té una de les taxes de sector públic més baixes de l’estat espanyol.
A què no endevineu on són les taxes més altes d’ocupació en el sector públic de tota Europa? Clar que sí, als “endarrerits” estats nòrdics: Noruega, Suècia, Finlàndia i Dinamarca a on arriben a tenir el 30% de població ocupada en el sector públic en comparació amb un 18% de l’estat espanyol. La gestió pública no és ineficient per se, no més que la que pugui ser al sector privat. No amb un sector privat que socialitza les pèrdues per mala gestió. El que és fonamental és el control de la gestió pública. I aquí entra en escena tots els mecanismes de garantia que han de prevaldre en una administració moderna: la independència del cos funcionarial, la transparència de les dades i de les decisions polítiques, la democratització en la presa de decisions i buscar el millor benefici social per la població. Per tot això cal una defensa moderna i amb dades objectives de la gestió pública. Perquè és la garantia de la distribució equitativa i de la no mercantilització de sectors bàsics pel progrés de la gent i de la justícia social. Perquè defensar el sector públic és defensar el futur.
Efrem Utrera

Share it

Solicita Hora

C/ Sant Rafael 38-42 08001 ( Barcelona )
Telèfon: 93 329 81 11.

C/ Zurbano, 3 Baixos 08201 ( Sabadell )
Telèfon: 93 727 13 48

Lunes a jueves de 09.30 a 13.00 horas de 16 a 19 h.
Viernes de 09.30 a 13.00 h.

Buscar